Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΟΙΣΟΦΑΓΟΥ


Η κατανάλωση τσαγιού σε θερμοκρασία άνω των 65 βαθμών Κελσίου μπορεί ακόμα και να οκταπλασιάσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον οισοφάγο, υποστηρίζουν Ιρανοί γιατροί στο Βritish Medical Journal. Αν και δεν γνωρίζουν το μηχανισμό του φαινομένου, υποψιάζονται ότι τα καυτά ροφήματα προκαλούν θερμική βλάβη που ευνοεί την εμφάνιση όγκων.

Ο περισσότερος κόσμος προτιμά το τσάι του σε μια μέση θερμοκρασία 56-60 βαθμών Κελσίου, η οποία θεωρείται ασφαλής.

Όσοι πίνουν τσάι σε ακόμα μεγαλύτερη θερμοκρασία, άνω των 70 βαθμών, αντιμετωπίζουν οκταπλάσιο κίνδυνο.