Κυριακή 17 Μαΐου 2009

ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ : Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑ΅ΙΟΥ ΣΤΙΣ 22.00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ "ΣΚΑΪ"



Ο μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών θα αναδειχθεί στον τελικό των «Μεγάλων Ελλήνων» που θα προβληθεί ζωντανά τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 στο ΣΚΑΪ και θα ξεκινήσει στις 22.00. 

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το BBC διοργανώνουν μία μοναδική για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα δίωρη τηλεοπτική βραδιά που θα σημάνει το τέλος της υπερπαραγωγής «ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ». 

Η βραδιά του τελικού θα έχει τη μορφή ενός μεγάλου debate, που με την ενεργή συμμετοχή 250 υποστηρικτών και κεντρικό παρουσιαστή τον Αλέξη Παπαχελά, θα αναδείξουν τον Μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών, σύμφωνα πάντα με την ψήφο του κοινού. 


Σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο στην Παλλήνη όπου θα φιλοξενηθούν τριακόσια άτομα θα διεξαχθεί η μεγάλη βραδιά. 

Στο κέντρο του σκηνικού μία στρογγυλή «τράπεζα» με επικεφαλής τον Αλέξη Παπαχελά και μπροστά του, τους παρουσιαστές των ντοκιμαντέρ της δεκάδας, Γιάννης Σμαραγδής, Στέφανος Μάνος, Βασίλης Καρασμάνης, Πέμη Ζούνη, Τάσος Τέλλογλου, Πέτρος Τατσόπουλος, Θάνος Βερέμης, Σία Κοσιώνη, Γρηγόρης Πατρικαρέας, Μαρία Χούκλη. 

Οι δέκα παρουσιαστές θα παρίστανται για να υποστηρίξουν θερμά την προσωπικότητά που πρόβαλαν στη δεύτερη φάση των «Μεγάλων Ελλήνων». 
Μαζί τους ο καθένας θα έχει και την ...κερκίδα του δηλαδή άλλους 25 ένθερμους υποστηρικτές που θα παρουσιάζουν τα προτερήματα του «δικού» τους «Μεγάλου Έλληνα». 
Στόχος τους να επηρεάσουν το κοινό και να επιλέξει τη δική τους προσωπικότητα για το Μεγαλύτερο Έλληνα. 


Ανάμεσά τους σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της τέχνης και του πολιτισμού αλλά και των επιστημών και των γραμμάτων, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. 

Στο στούντιο, οι δέκα παρουσιαστές της ιστορικής σειράς θα «λογομαχήσουν» σε ένα πρωτότυπο debate για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών. 

Ο διάλογος, στον οποίο καλούνται να συμμετέχουν οι δέκα παρουσιαστές αλλά και οι καλεσμένοι για τους 10 ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ,θα εξελιχθεί με βάση τα πέντε ακόλουθα χαρακτηριστικά: 

• Ευφυΐα 
• Κληρονομιά 

• Ηγεσία 
• Ανδρεία 
• Ευσπλαχνία 


Η αγωνία θα κορυφώνεται όχι μόνο μέσα στο στούντιο αλλά και στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που θα έχουν στηθεί σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα : από την Κρήτη έως τις Σέρρες. 

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τους Δήμους θα έχει τοποθετήσει τεράστια video wall σε περιοχές που έζησαν, αγάπησαν, έδρασαν οι δέκα «Μεγάλοι Έλληνες». 

Έτσι οι κάτοικοι της κάθε πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ζωντανά την εκπομπή και να υποστηρίζουν το δικό τους «Μεγάλο Έλληνα». 


Τα σημεία όπου θα γίνουν οι συγκεντρώσεις και ζωντανές συνδέσεις είναι: 

• Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, για τον Μέγα Αλέξανδρο 
• Δήμο Κύμης στην Εύβοια, για τον Γεώργιο Παπανικολάου 
• Πλατεία Τριπόλεως, για τον Κολοκοτρώνη 
• Στάγειρα Χαλκιδικής, για τον Αριστοτέλη 
• Αρχαία Αγορά, για το Σωκράτη 
• Κέρκυρα, για τον Καποδίστρια 
• Στο σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου(νυν Ίδρυμα Βενιζέλου) στα Χανιά, για τον Ελευθέριο Βενιζέλο 
• Πρώτη Σερρών, για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή 
• Θησείο, για τον Περικλή 




Ένας εκ των δέκα ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΠΛΑΤΩΝ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ θα αναδειχθεί ο Μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών, τη Δευτέρα 18 Μαΐου στο ΣΚΑΪ, σύμφωνα πάντα με την ψήφο των τηλεθεατών. 


Συντελεστές: 
Κεντρικός Παρουσιαστής: Αλέξης Παπαχελάς 
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσίγκος 
Αρχισυνταξία: Άγγελος Πετρόπουλος 
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα 
Σκηνογραφία: Μιχάλης Αθανασιάδης 
Επιμέλεια παραγωγής: Στέλλα Λήτου 
Οργάνωση Παραγωγής: Χρήστος Κάτσικας