Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

της μαθήτριας της ΣΤ΄τάξης Εβελίνας Σταμίδη

  Όταν περιπλανιόμαστε στους δρόμους της πρωτεύουσας παρατηρούμε τις πιο παράξενες αλλά και όμορφες κατηγορίες τέχνης. Η πιο cool και διαδεδομένη τέχνη της εποχής είναι το graffiti.Είναι ένας τρόπος έκφρασης για τους περισσότερους νέους . Και πράγματι πολλοί νέοι έχουν ταλέντο και αρκετοί περαστικοί σταματούν για να θαυμάσουν τα έργα τους .Υπάρχουν όμως άνθρωποι οι οποίοι είναι κάθετοι προς αυτή τη μορφή τέχνης. Θεωρούν ότι είναι σκουπίδια .Το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να σεβαστούν ότι κάποια άτομα έχουν ταλέντο σε αυτό.

  Εξίσου ενδιαφέρουσα μορφή τέχνης στο δρόμο είναι κι οι περιπλανώμενοι μουσικοί .Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους έχει κανείς ακούσει στους δρόμους της Πλάκας να τραγουδούν παλιά κλασσικά κομμάτια . Μάλιστα σε ορισμένους δρόμους ακούγονται ινδιάνικα τραγούδια .Είναι από περιπλανώμενους μουσικούς από όλο τον κόσμο οι οποίοι είτε για να αποκτήσουν εμπειρίες είτε λόγω οικονομικής δυσπραγίας αποφάσισαν να χαρίσουν στον κόσμο αυτό το μοναδικό θέαμα γιατί είναι καθώς είναι αξιοπερίεργο πως μπορούν να εναλλάσσουν τόσα πνευστά μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

  Και μιας και μιλάμε για θεάματα το θέατρο του δρόμου είναι κορυφαίο. Οι ηθοποιοί που το αποτελούν δεν είναι άλλοι από τους ξυλοπόδαρους ,τους παλιάτσους και τους μίμους που προσπαθούν με χίλιους δύο τρόπους να μας τραβήξουν την προσοχή μας . 

Πλανόδιοι μουσικοί εν ώρα εργασίας